Dupa un weekend cu ceva semne de intrebare, am avut parte si de o intalnire de gradul III cu cenzorul blocului.

Motivul? Cartea imobilului trebuia refacuta datorita controalelor de la Primarie in vederea recensamantului care va avea loc curand, asa ca omul s-a pus pe treaba.

Cum curioziatea roade de cele mai multe ori, pe langa nume, data nasterii si calitatea pe care o ai in bloc (proprietar sau chirias), eventual destintatia spatiului locativ  (firma, sediu social etc), omul s-a apucat sa intrebe cam cu ce se ocupa fiecare, nu ca ar fi fost treaba lui in vreun fel.

Pe de-o parte lumea fuge de el pe motive de scandalagiu, pe de alta parte si-a asumat o functie in bloc pe care nu prea si-o dorea nimeni, asa ca a fost ocazia perfecta pentru el sa dea buzna peste oameni fara sa-i arati usa pe partea cealalta. Trebi de bloc, ce sa-i faci?

Acum, statul roman stie el ce face fiecare in parte sa-si castige painea, de la bebelusi pana la pensionari si asistatii social. Dar ce-i zici omului ca in cartea imobilului rubrica cu preocuparile locatarilor nu prea este  cu obiectul muncii sub nas?

Cum in ultima vreme ma cam mananca pielea, ce-mi trece prin cap? Il iau pe fra`miu cel mic de-o aripa si punem tara la cale-la locul de munca, ne-am gandit sa trecem…locatar in bloc.

Pana la urma, omul a inteles ca nimeni nu-i va spune cu ce se ocupa concret atata timp cat nu-l intereseaza in mod direct. Ar fi mai simplu sa intrebe direct (si i se raspunde), dar daca omul nu intelege, poti sa te pui cu el?

In alta ordine de idei, cu ceva treburi prin Baneasa Shopping City in cursul zilei, am avut ocazia sa-mi fac o cunostinta noua, pe Clara. Ca sa vezi ce mica este lumea, am aflat ca suntem vecine de strada.

Originara din Ploiesti si studenta la Mediu in Bucuresti, imi povesteste printre altele, cu oarece rezerve, evident, ca pe unde a lucrat la un moment dat, reactia colegilor de serviciu nu a fost tocmai ok in ceea ce priveste gusturile omului in ale lecturii. Presupun ca vom ocazia sa stam de vorba pe indelete la un ceai, tare sunt curioasa ce poate mintea omului din ziua azi numai cand te vede cu o carte in mana si incepe sa-si dea cu parerea doar dupa coperta si nu dupa continut.

Anunțuri